Кава з Ефіопії

Батьківщиною кави по праву вважається Ефіопія — культивувати шляхетні рослини з метою виробництва напою тут стали раніше, ніж в інших регіонах. Багато кавоманів надають перевагу зернам, зібраним саме на ефіопських плантаціях, адже африканська кава володіє унікальними відтінками смакового букета. На сьогоднішній день Ефіопія займає лідируючі позиції у виробництві елітної кави, а також у різноманітті сортів, які вирощуються під жарким африканським сонцем.

Найпоширеніші сорти ефіопської арабіки: Ліму, Сидамо та Іргачеффе. Основна частина плодів обробляється сухим способом, тому зерна набувають вираженої солодкості та яскравих фруктових відтінків. Післясмак тропічних фруктів та щільні, оксамитові крема в поєднанні з ніжною пінкою... Чи можливо не закохатися у таку каву? В більшості кави з Ефіопії можна відчути відтінки кріпленого вина. Особливо яскраво винні ноти виражені у каві Харрар — до речі, в даному регіоні культивують 11 сортів арабіки! Одним з найсолодших сортів у світі вважається ефіопський Джима.

Іргачеффе — найбільш популярний, мало не легендарний сорт, який часто додають також до колумбійських та яванських купажів. Він росте в кліматі з великою кількістю опадів і багатим на мінерали грунтом, тому має оригінальний смак і насичений аромат. Щільна, міцна кава із зерен арабіки Іргачеффе чарує нотками бергамота, цитрусів і темного шоколаду.

Смакуйте нові сорти і купажі кави з Ефіопії!

Рекомендовані товари