3 зігріваючих рецепти кави для осені

З настанням вересня дні стають прохолоднішими, хочеться тепла і затишку. М'який плед, цікава книга та ароматний, зігріваючий напій — те, що потрібно для приємного осіннього дозвілля!

Кава по-мексиканськи

  • 1 ст.л. коричневого цукру
  • 1 ст.л. какао-порошку
  • ¼ ч. л. меленої кориці
  • ¼ ч. л. меленого мускатного горіха
  • дрібка кайенского перцю
  • 170 мл свіжозвареної чорної кави
  • ⅓ чашки жирного молока
  • збиті вершки для декору

Для напою краще вибрати арабіку з Латинської Америки середнього обсмаження. Заваріть каву улюбленим способом. У сотейнику змішайте молоко, спеції, цукор і какао. Прогрійте суміш, але не доводьте до кипіння. Поєднайте каву і молочну суміш, прикрасьте збитими вершками.

Цитрусова кава

  • 1 порція свіжозвареної чорної кави
  • 50 мл води
  • 100 г цукру
  • 200 г апельсинового соку
  • цедра 1 апельсина
  • 3 палички кориці
  • 5 бутонів гвоздики

Поєднайте воду і цукор, поставте на повільний вогонь і зваріть сироп, постійно помішуючи. У сироп додайте апельсиновий сік, корицю, гвоздику і цедру, продовжуйте варити ще 7 хвилин постійно помішуючи. Процідіть і остудіть соус. Приготуйте порцію кави будь-яким зручним способом. Краще надати перевагу зернам арабіки з Колумбії або улюбленому бленду. Додайте на одну порцію кави 2 столові ложки соусу і перемішайте.

Іспанська кава з медом

  • 1 чашка свіжозвареної гарячої кави
  • 1/4 склянки молока
  • 2 ст. л. меду
  • дрібка ванільного цукру
  • мелена кориця на кінчику ножа

Поєднайте молоко, спеції та мед, злегка підігрійте на повільному вогні. Для приготування напою краще зупинити вибір на бленді арабіки та робусти. Приготуйте порцію чорної кави будь-яким способом і додайте теплу молочну суміш.

Смачного!