3 рецепти чорного чаю з травами

Осінні холоди вже на порозі, а отже — саме час кутатись у теплі пледи і пити чай всією родиною. Щоб напої були не тільки смачними, а й корисними, до них можна додати трави, спеції, ягоди та фрукти. Ділимося трьома смачними рецептами для жовтневого чаювання!

Спокійно, тільки спокійно — м'ятно-ромашковий чай (на 2 чашки)

Воду довести до кипіння й дати охолонути 1-2 хвилини. Ромашку, чай та м'яту залити водою, накрити кришкою і настоювати 10 хвилин. Процідити напій, додати мед і розлити по чашках.

У теплі краї — марокканський чай зі спеціями (на 2 чашки)

  • 1 паличка кориці
  • 3 шт. гвоздики
  • цедра 1 апельсина (або лимона)
  • 2 шматочки коричневого цукру,
  • 1 пучок м'яти
  • 2-3 ч.л. чорного листового чаю
  • 600 мл води

Змішати чай, гвоздику і корицю, залити окропом, накрити кришкою і дати настоятися 3 хвилини. Тим часом подрібнити м'яту. Додати до настою м'яту і цедру, накрити кришкою і настоювати ще 5 хвилин. Процідити, додати цукор і розлити по чашках.

Приваблива ягода — пряний малиновий чай (на 2 чашки)

  • 2-3 ч.л. чорного листового чаю
  • 10 сушених ягід малини
  • 1 гілочка розмарину
  • половинка грейпфрута
  • 3 коробочки кардамону
  • 1 ч.л. меду

Чай, розмарин, кардамон та малину залити окропом і залишити під кришкою на 5 хвилин. Грейпфрут порізати на шматочки, додати до настою і залишити ще на 3 хвилини. Процідити, подавати з медом.

Затишного жовтня!

Рекомендовані товари