Категории статей
3 рецепти чорного чаю з травами
Осінні холоди вже на порозі, а отже — саме час кутатись у теплі пледи і пити чай всією родиною. Щоб напої були не тільки смачними, а й корисними, до них можна додати трави, спеції, ягоди та фрукти. Ділимося трьома смачними рецептами для жовтневого чаювання!
Спокійно, тільки спокійно — м'ятно-ромашковий чай (на 2 чашки)
- 1 ч.л. чорного листового чаю
- 1 ч.л. квітів ромашки
- 1 ч.л. м'яти
- 1 ч.л. меду
- 600 мл води
Воду довести до кипіння й дати охолонути 1-2 хвилини. Ромашку, чай та м'яту залити водою, накрити кришкою і настоювати 10 хвилин. Процідити напій, додати мед і розлити по чашках.
У теплі краї — марокканський чай зі спеціями (на 2 чашки)
- 1 паличка кориці
- 3 шт. гвоздики
- цедра 1 апельсина (або лимона)
- 2 шматочки коричневого цукру,
- 1 пучок м'яти
- 2-3 ч.л. чорного листового чаю
- 600 мл води
Змішати чай, гвоздику і корицю, залити окропом, накрити кришкою і дати настоятися 3 хвилини. Тим часом подрібнити м'яту. Додати до настою м'яту і цедру, накрити кришкою і настоювати ще 5 хвилин. Процідити, додати цукор і розлити по чашках.
Приваблива ягода — пряний малиновий чай (на 2 чашки)
- 2-3 ч.л. чорного листового чаю
- 10 сушених ягід малини
- 1 гілочка розмарину
- половинка грейпфрута
- 3 коробочки кардамону
- 1 ч.л. меду
Чай, розмарин, кардамон та малину залити окропом і залишити під кришкою на 5 хвилин. Грейпфрут порізати на шматочки, додати до настою і залишити ще на 3 хвилини. Процідити, подавати з медом.
Затишного жовтня!