Сертифікат USDA Organic Label

Серед великої кількості маркувань та сертифікатів часом можна побачити знак USDA Organic Label. Що означає цей логотип на упаковці та чи можна йому довіряти?

USDA Organic Label — це сертифікат, який органічна продукція отримує відповідно до стандарту якості Міністерства сільського господарства США. Стандарт був розроблений і прийнятий відповідно до планів оздоровлення громадян і переходу на екологічно чисті, натуральні продукти.

Департамент сільського господарства проводить щорічну сертифікацію за такими стандартами:

  • заборона хімічних, синтетичних добрив продуктів нафтопереробки, ароматизаторів, силіконів, ароматизаторів та штучних барвників;
  • заборона використання інгредієнтів тваринного походження і тестування на тваринах;
  • заборона використання ГМО та радіоактивних речовин;
  • використання зволожуючих компонентів тільки органічного походження;
  • виключно екологічні технології виробництва

Існує 3 категорії сертифікації USDA:

1 — 100% organic — використовується тільки натуральна органічна сировина, знак USDA вказується на упаковці.

2 — Organic — використовується мінімум 95% органічної сировини, решта 5% складають сертифіковані компоненти, знак USDA вказується на упаковці.

3 — Made with organic (ingredients) — використовується мінімум 70% органічної сировини, але знак USDA на упаковці не вказується. Виробник повинен точно вказати масову частку органічної сировини.

USDA Organic Label є одним з небагатьох органічних сертифікатів, стандарти та маркування якого контролюються на державному рівні.

Рекомендовані товари