Категории статей
Кавова пана-кота: 3 простих рецепти
Ніжний, легкий вершковий десерт пана-кота був придуманий на Півночі Італії, у П'ємонті. Назва Panna-cotta перекладається з італійської мови як «варені вершки». Класична пана-кота білого кольору, подається невеликими порціями в келихах, креманках або у вигляді фігурного желе. Зазвичай пана-кота прикрашають ягодами, фруктами, лікерами або різноманітними соусами. Кавова пана-кота — особливо вдалий варіант, адже кава прекрасно поєднується з вершковим смаком десерту!
Класична пана-кота з кавою
- 330 мл вершків 33%
- 4 ч.л. цукру
- 2 ч.л. розчинної кави
- 1 жовток
- 20 г желатину
- 1 ч л ванільного цукру
Розведіть желатин в 1 ст л води і залиште набухати. Вершки налийте у каструлю з товстим дном, додайте каву і доведіть до кипіння. Зніміть суміш з вогню. Збийте вінчиком жовток із цукром і ванільним цукром. Тонкою цівкою влийте жовток у гарячі вершки, постійно помішуючи. Відразу додайте желатин і добре перемішайте. Розлийте по креманках і поставте в холодильник до застигання. Прикрасьте апельсиновою цедрою, какао або карамельним сиропом.
Для ласунів — пана-кота з кавою та шоколадом
- 500 мл вершків 0-35%
- 2 ч л розчинної кави
- 80 мл води + вода для замочування желатину
- 50 г цукру
- 15 г желатину
- 100 г шоколаду
Розпустіть желатин у воді згідно інструкції. Розчинну каву залийте 80 мл гарячої води та розмішайте (можна замінити свіжозвареним еспресо). Вершки з цукром поєднайте в каструлі з товстим дном і помістіть на середній вогонь. Коли вершки нагріються, додайте поламаний на шматочки шоколад. Доведіть суміш до кипіння й повного розчинення шоколаду. Зніміть із вогню, додайте каву та желатин, розмішайте до однорідності. Заповніть сумішшю креманки та помістіть у холодильник до повного застигання. Прикрасити можна горішками, корицею або шоколадною стружкою.
Дієтична пана-кота з йогуртом
Для прикрашання
Свіжозварену каву трохи остудіть, додайте мед або цукор і попередньо замочений желатин. Перемішайте до розчинення. Остудіть суміш до кімнатної температури та додайте йогурт або ряжанку. Добре перемішайте, розлийте по вазочках і поставте у холодильник до застигання. Щоб приготувати декор, нагрійте горіхи, цукор і мед на сковороді. Коли цукор розплавиться, викладіть суміш на пергамент і дайте карамелі охолонути. |
Смачного!