Як зберігати та заварювати трав’яний чай

Трав’яний чай – це справжній подарунок природи! Щоб взяти максимум корисних мікроелементів, треба вміти правильно зберігати та заварювати його. 

Для зберігання трав’яного чаю обирайте скляні або фарфорові ємності, які щільно закриваються, фольговані пакети з прищепкою або zip-стрічкою. Пластик та поліетилен мають специфічний запах, який може відобразитися на напої внаслідок тривалого зберігання, тому не варто використовувати контейнери й пакети із цих матеріалів. Важливо захистити трави від попадання вологи, світла та запахів.

Заварювати трав’яний чай рекомендується в посуді, який зможе утримувати температуру напою протягом 15-20 хвилин, тому скляні й металеві ємності не підійдуть. Найбільш оптимальний варіант — керамічний, фарфоровий або емальований чайник, бажано з потовщеною або подвійною стінкою.

Трав’яний відвар можна приготувати на водній бані, насипавши сухі трави в холодну воду та повільно довівши до кипіння, або залити окропом. Слід розраховувати обсяг заварки з пропорції: 2 чайні ложки трав’яного збору на 250 мл окропу (80-95°C). Відвар із трав настоюйте не менше 10-15 хвилин, а напій з коріння або плодів краще лишити на кілька годин. Не залишайте заварку на наступний день — вона втратить корисні властивості та смак. Краще вживати трав’яний чай свіжим, не надто гарячим, за бажання можна додати мед або лимон. 

Смачного!

Рекомендовані товари