Ваніль — популярна у всьому світі спеція, яка часто застосовується в кулінарії. Саме ваніль надає десертам і випічці тонкий солодко-квітковий аромат. Бісквіти, булочки, пироги, торти, креми, пудинги, морозиво, лікери та навіть джеми рідко обходяться без додавання цих прянощів. У продажу ваніль можна зустріти в порошку, у вигляді екстракту і в стручках.
Як використовувати ваніль у стручках в кулінарії
Для початку потрібно відкрити стручок: покладіть його на обробну дошку, тримайте з одного боку і обережно вставте тонкий, гострий ніж в самий кінець з іншого боку, потім зробіть надріз по всій довжині стручка. Усередині стручка знаходиться багато крихітних чорних зернят — їх можна додавати в напої та десерти. У деяких рецептах для випічки використовується екстракт — в такому випадку врахуйте, що насіння з одного стручка еквівалентне 2 чайним ложкам ванільного екстракту. Щоб надати аромат ванілі напоям, розламайте цілий стручок із насінням навпіл і додайте до напою на етапі нагрівання або варіння. Після приготування витягніть стручок, обсушіть і покладіть у герметичний контейнер — таким чином ви зможете використати його ще 2-3 рази.
Порожній стручок покладіть у банку з цукром і щільно закрийте кришкою — через 5-7 днів у вас буде ароматизований ванільний цукор. Для приготування ванільного екстракту, покладіть близько 10 відкритих стручків у високу темну пляшку, налийте 200 г спирту або горілки і настоюйте від 6 до 8 тижнів в темному місці. Струшуйте пляшку кожні 3-4 дні. Варто відзначити, що аромат ванілі повністю розкриється в екстракті через 6 місяців.
Стручки ванілі упаковані в зручний скляний тубус, який щільно закривається і захищає ароматичні та смакові властивості спеції.
Упаковка: 2 стручки ванілі у скляному тубусі.
Виробник: Німеччина.
Смаколики, напої | |
Тип | Спеції |
Країна-виробник | Німеччина |