Рецепт ароматної кави з трояндою

Ніжний аромат рожевих пелюсток і квітковий смак прекрасно поєднуються з багатим кавовим букетом і легкою молочною пінкою — ідеальний напій для неспішного відпочинку!

Для приготування кави з трояндою краще брати не занадто насичений вид кави. Використовуйте тільки ті квіти, які підходять для вживання в їжу (пелюстки троянд з букета можуть бути оброблені шкідливими речовинами).

Варіант 1. Кава з трояндою та спеціями.

  • 1 порція еспрессо (60 мл), приготованого будь-яким способом
  • 200 мл молока
  • 1-2 бутони харчової троянди
  • дрібка кориці
  • дрібка мускатного горіха

Підігрійте молоко, додайте спеції та бутони троянди. Накрийте кришкою і залиште на 10-15 хвилин настоятися (тим часом можна приготувати еспресо). Видаліть троянди, занеобхідності ще раз підігрійте молоко і збийте капучинатором до появи пінки. Додайте рожеве молоко в еспрессо. Можна посипати напій подрібненими сушеними пелюстками або корицею.

Варіант 2. Кава, зварена з бутонами троянди.

Воду налийте в турку, додайте бутони троянди і поставте на маленький вогонь. Коли з'являться бульбашки і бутони розкриються, додайте каву. Зніміть з вогню, щойно вода почне закипати, залиште настоятися на 2-3 хвилини. Процідіть напій в чашку, додайте молоко або вершки і цукор за смаком.

Смачного!