Категории статей
М'ятно-шоколадний чай
Ласунам давно знайоме поєднання м'яти і шоколаду. Любителі чаю звикли додавати м'яту до трав'яних і класичних блендів. Шоколад часто подають як десерт під час чаювання. Але що вийде, якщо змішати всі три смаки разом? М'ятно-шоколадний чай!
Інгредієнти (на 1 велику або 2 маленькі порції):
- 2 ч.л. чорного класичного чаю Оранж Пеко
- 1 пучок свіжої м'яти
- 50 г чорного шоколаду (більше 60% какао)
- 150 мл вершків жирністю більше 20%
- 2 ч.л. цукру
Приготування
- Обполосніть чайник для заварювання окропом. Подрібніть м'яту разом зі стеблами і покладіть у чайник, додайте цукор і потовчіть м'яту ступкою.
- Додайте до м'яти чайне листя і залийте 100 мл гарячої води (90°C). Накрийте кришкою і дайте настоятися 3 хвилини. Долийте ще 100 мл води та залиште під кришкою ще на 2 хвилини.
- Тим часом нагрійте в сотейнику вершки, не доводячи до кипіння. Поламайте шоколад на шматочки і додайте до вершків. Нагрівайте та помішуйте, поки маса не стане однорідною. Зніміть з вогню.
- Процідіть м'ятний настій та з'єднайте з шоколадним кремом. Добре перемішайте вінчиком. Подавайте відразу, прикрасивши листочками свіжої м'яти.
Смачного!