Кава з корицею: 3 смачні рецепти

Першими корицю до кави додали араби багато років тому, а сьогодні це поєднання вважається майже класичним. Чорна кава з корицею не тільки смачна, але й надзвичайно корисна. Пропонуємо спробувати три незвичайних рецепти кави з корицею і порадувати себе та близьких.

Корисні властивості кориці

Палички кориці — це скручена й висушена кора вічнозеленого дерева коричник. У випічці та десертах зручніше використовувати мелену корицю, а ось до відварів та чаїв краще додати паличку, щоб не довелося проціджувати напій.

Кориця містить дубильні речовини та ефірну олію, основним компонентом якої є коричний альдегід. За кількістю антиоксидантів кориця займає перше місце серед спецій. Кориця має антимікробні та протигрибкові властивості, допомагає зміцнити імунітет, прискорити відновлення шкірних тканин і слизової порожнини рота. Крім того, кориця допомагає знизити рівень цукру в крові, підвищити ступінь концентрації уваги та поліпшити роботу травної системи.

Незважаючи на користь, прянощі слід вживати з обережністю: норма кориці на день для дорослої людини — половина чайної ложки. Максимальна порція кориці — одна чайна ложка на день, перевищення цього ліміту може бути причиною головного болю та порушень роботи печінки.

Кава з корицею та мускатним горіхом (на 2 порції)

Воду доведіть до кипіння, зніміть з вогню. Змішайте каву, корицю, мускатний горіх і цукор. Додайте суміш у гарячу воду, перемішайте і накрийте кришкою. Залиште настоюватися на 4 хвилини, тим часом нагрійте молоко, не доводячи до кипіння (60-70 °C). Розлийте молоко по чашках, додайте каву (краще процідити каву перед додаванням або наливати через ситечко).

Кава з корицею та імбиром (на 2 порції)

Розріжте імбир на 4 частини, помістіть у турку разом з кавою, корицею та цукром. Поставте на невеликий вогонь і варіть до появи пінки, після чого відразу зніміть з вогню. Накрийте турку блюдцем і дайте настоятися 4 хвилини. Процідіть через ситечко та одразу подавайте.

Кава з корицею та халвою (на 2 порції)

  • 2 порції свежезаваренного еспресо
  • 2 ст.л. халви
  • 200 мл молока
  • ⅓ ч.л. меленої кориці
  • 1 ч.л. меду

Халву розімніть вилкою з корицею, додайте мед. Молоко підігрійте, не доводячи до кипіння, і додайте до халви. Добре перемішайте молочну суміш (краще використовувати вінчик). Додайте свіжозаварену каву та перемішайте.

Також напої можна прикрасити збитими вершками, маршмеллоу, шоколадною стружкою, безе... Дайте волю кулінарній фантазії!

Смачного!